تبلتها از جمله دستگاههای کاربردی هستن که بعد از معرفی اونا توسط اپل برای اولین بار، با هدف پوشش شکاف به وجود آمده میان لپتاپها و گوشیهای موبایل وارد بازار شدن.
با توجه به اینکه خیلیها به دستگاههای لپتاپ نیاز نداشتن و از طرفی امکانات و اندازه نمایشگر گوشیهای موبایل پاسخ نیازهای آنها را نمیداد، استقبال از تبلتهای تازه وارد تا حدی زیاد شد که انواع کمپانیهای کوچک و بزرگ دنیای فناوری به تولید تبلتهای مختلف با مشخصات فنی و ویژگیهای مختلف رو آوردن.
از شرکتهای بزرگی چون سامسونگ، ایسوس، اپل، لنوو، ایسر و دل گرفته تا انواع شرکتهای کوچیک و بزرگ چینی در این بازار حضور دارن و محصولات خودشون رو همچنان وارد بازار میکنن. کمکم همین موضوع باعث شد تا مینی لپتاپها یا همون نتبوکها که قرار بود بین لپتاپها و گوشیهای موبایل قرار بگیرن، به طور کامل منقرض شدن. این دستگاهها دو تا مشکل اساسی داشتن. اول اینکه فقط سیستم عامل اونا ویندوز بود و کاربرا تمایل داشتن از اندروید و آیاواس استفاده کنن و دوم اینکه مشخصات فنی قدرتمندی نداشتن و معمولا کاربرا ناراضی بودن.
حضور پر رنگ انواع تبلت در بازارهای جهانی باعث شد کمپانیهای مختلف و توسعهدهندگان نرمافزاری نگاه ویژهای به این حوزه داشته باشن و سرویسها و اپلیکیشنهای اختصاصی خودشون رو برای این محصولات ارائه کنن. به همین دلیل بازار تبلتها بیشتر از قبل رونق گرفت و نه تنها قیمت این تبلتها معقولتر شد بلکه شرکتهای بزرگی چون مایکروسافت، لنوو، ایسوس و ایسر تصمیم گرفتن با اضافه کردن یه داک کیبور امکان تبدیل تبلت به لپتاپ را فراهم کنن.
اما تبلتها یه رقیب جدی و جدید به نام فبلتها رو پیش روی خودشون میبینن که باعث شده بازار این محصولات دچار تزلزل شده و بخشی از مشتریان بازار تبلت به سمت بازار فبلتها گرایش پیدا کنن. فبلتهایی که با نمایشگرهای ۵٫۵، ۵٫۷، ۶ یا حتی بالای ۶ اینچ تولید میشن بخش جدیدی از نیازهای کاربران رو پاسخ میدن. کاربرهایی که اندازهی بزرگ تبلتها مورد پسندشون نبوده و از طرفی امکانات جالب گوشیهای هوشمند یا فبلتها مثل مشخصات فنی قدرتمند، دوربین بهتر و امکان حمل و نقل ساده باعث شده به سمت این محصولات گرایش پیدا کنن.
سوال اصلی اینجاست که آیا واقعا بازار تبلتها به مرز اشباع رسیده و داره سیر نزولی رو طی میکنه یا نسل این محصولات در حال انقراضه و دیگه نمیشه امیدی داشت؟ یا شاید هم وضعیت فعلی برای یه دوره مشخص پابرجاست؟ برای بررسی پاسخهای این سوال با مطلب امروز وبلاگ شیپور همراه باشین.
به نظر میرسه بازار بیشتر از این که رو به انقراض باشه اوضاع اشباع شدهای رو از خودش نشون میده. بسیاری از کارشناسان معتقدند با توجه به ادامه روند چرخهی تولید تبلتها توسط کمپانیهای کوچیک و بزرگ و ارائه محصولات جدید به بازار بیانگر اینه که این دستگاهها قابلیت جایگزینی با محصولات دیگه رو ندارن و شرکتهای مختلف ترجیح میدن کماکان به روند تولید و عرضهی تبلتها ادامه بدن. ضمن اینکه اضافهشدن امکانات جدید مانند کیبوردها، امکان بازی کردن روی تبلت ، قابلیت همگامسازی با دستگاههای دیگر، ارائه اپلیکیشنهای اختصاصی و… باعث شده کور سوی امید همچنان روشن باشه.
بسیاری از کارشناسان معتقدند لپتاپ تعریف خاصی داره و برای موقعیتهای مشخصی تولید شده و تبلتها و گوشیهای هوشمند یا فبلتها نیز تعریف دیگری دارن و هر کدام برای بازار هدفی ارائه میشن. مثلا نمونههای اولیه که از تبلتها تولید شدن فقط به شبکهی وایرلس وصل میشدن ولی الان دیگه خیلی وقتهنمونههای دو سیم کارت با پشتیبانی از اینترنت نسل سوم و چهارم هم وارد بازار شدن.
از طرف دیگر برخی از کارشناسان برای ادامه حیات تبلتها و امیدواری به میزان فروش آنها دلایل خاص خودشان را دارند. اول اینکه معتقدند بیش از این محصولات، این بازار کامیپوترهای شخصی است که با سرعت زیادی رو به خاموشی پیش میره و کاربران زیادی هستن که جز برای بازی کردن، برای انجام کارهای دیگه نیازی به کامپیوتر ندارن و ترجیح میدن دستگاههای سبکتر و قابل حمل که قدرتی برابر کامیپوتر دارن رو خریداری کنن.
نکتهی بعدی اینه که تو هر زمینهای وقتی کلاس جدیدی از محصولات ظهور میکنه، در ابتدا با رشد سریعی روبرو میشه اما بعد از مدتی روندی نزولی رو طی میکنه. مثلا الان بازار ساعتهای هوشمند، بندهای سلامتی و ابزارهای پوشیدنی رو میبینیم که روز به روز در حال پیشرفته. اما بعد از مدتی امکان افول این بازار و ظهور محصولات جدید هم وجود داره. حالا یا این کلاس از دستگاهها با تدبیر تولیدکنندگان نجات پیدا میکنه یا دیگه کمکم بی توجهی میشه و باید هر روز منتظر خاموش شدن چراغ این بازار باشیم.
از طرف دیگه بازار اپلیکیشنهای اندروید و آیاواس حسابی داغه و تمرکز بیشتر توسعه دهندگان روی تبلتهای باعث شده بازار این محصولات همچنان نفس داشته باشه و با اینکه رشدش خیلی کنده ولی میشه به کمک این اپلیکیشنها همچنان به حضور این دستگاهها امیدوار بود.
با این اوصاف به نظر میرسه بیشتر از این که به زمان مرگ تبلتها نزدیک شده باشیم، بازار بیش از پیش اشباع شده و برخی از کاربران به نوعی پس زدن و سراغ محصولات جدیدتری چون فبلتها رفتن. ولی این موضوع به هیچ وجه باعث نمیشه کمپانیهای بزرگ و کوچک دست از تولید تبلت بکشن و معرفی محصولاتی قدرتمند از قبل گواهه این موضوعه.
هنوز خیلیها هستن به این دستگاهها نیاز دارن و نه لپتاپ به دردشون میخوره و نه فبلت و گوشی هوشمند. ضمن اینکه میتونن از امکانات ارتباطی و مشخصات فنی قدرتمند مدلهای جدید به خوبی استفاده کنن. حتی اگه لپتاپ نیاز داشته باشن میتونن با خرید نمونههایی که از کیبورد پشتیبانی میکنن از یه دستگاه دوکاره یا به اصطلاح هیبریدی بهره ببرن.
اگه دنبال تبلتهای خوش قیمت یا محصولات قدرتمند هستین و میخواین تبلت فعلی رو بفروشین یا به خاطر بودجهتون قصد دارین یه مدل کارکرده و تمیز رو بخرین میتونین به سایت شیپور صفحه تبلت مراجعه کنین.
و البته مطلب «شیپور، جایی که کامپیوترها تبدیل به تبلت میشن» رو از دست ندین.
بازدید : 993
يکشنبه 3 اسفند 1398 زمان : 23:04